2009-03-21

Doc har imponerat stort!

Doc har idag imponerat stort på oss alla! Han har stått i tre dagar pga blåsväder men idag var våren riktigt mysig. Solen strålade och det var varmt o vindstilla. Först red vi Curt, Lucy, Jamal, Pelle, Hugo och Wizze i ridhuset och tränade. Pelle gjorde riktigt bra ifrån sig! Curt spelade oförstående mot Sofie som fick jobba för att få resultat. Hugo skötte sig som vanligt. Jamal var lite stell och fick ta det lugnt och Lucy var ganska förvirrad men skötte piaffen riktigt fint. Några spinn var också riktigt bra!

Därefter fick vi lite bråttom. Ut med alla hästar utom Curt. Ner med Doc, sadla ute, hoppa upp och iväg. Han spände sig i ungefär två sekunder när Amanda hoppade upp och därefter var han som ett gammalt ånglok. Lufsade på i sin takt, något uttråkad tuggade han lite på Curt, gäspade och gick mest och filosoferade. Därefter kom vi fram i trav och det fanns inte en tendens att bli rädd, nervös, springa iväg eller bocka. Någon reaktion hade ju ändå varit helt befogad men icke. Han lullade på och var så nöjd. Amanda gör ett superjobb på Doc och idag fick hon börja styra honom mer från ryggen. Visserligen finns det inte mycket att styra, Doc följer Curts sida och lyssnar till mina röstkommandon. Två klick så travar han omedelbart, "Easy" så saktar han av och "Whoa" så stannar han. Helt otroligt duktiga båda två!!!

För aatt inte tala om Curt som är en fantastisk klippa! Han inger verkligen trygghet, lugn och säkerhet till unghästarna. Han vet vad hans jobb är och gör det perfekt. Sköter sig inte unghästen så korrigerar han den direkt, men inte mer än vad som behövs. Ett litet öra eller en huvudrörelse räcker.

Det var alllt för idag!

Kramar